Armina, het spirituele forum
Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Migraine, wat is het en hoe kom ik er vanaf?  (gelezen 4776 keer)

LPChip

  • Beheerder
  • Lid
  • Offline Offline
  • Berichten: 2.287
  • Wat kan het leven toch mooi zijn.
    • Bekijk profiel
Migraine, wat is het en hoe kom ik er vanaf?
« Gepost op: oktober 04, 2015, 08:23:47 pm »

Introductie
Iedereen die Migraine heeft weet dat dit ongelofelijk vervelend is. Men die het niet heeft, weet dat vaak ook wel, maar beseft niet goed hoe erg het eigenlijk is. Ik ben een van de minder "gelukkige" die veel last heeft (gehad) van Migraine en ben daarom al heel lang op zoek gegaan naar wat Migraine is en hoe ik er vanaf kom. Ik ben nog niet op het punt dat ik helemaal geen Migraine meer heb, maar ik ben wel zo ver dat ik nu daadwerkelijk het hele pad snap van begin tot eind. En zoals er mooi gezegd wordt, een probleem kun je het beste bij de wortel oplossen.

Omdat Migraine een eindresultaat is van een hele reeks stappen is het heel lastig om te vinden waardoor iemand migraine krijgt. Er wordt dan vaak wel gezegd dat het van A of B komt, maar dit zijn vaak niet de beginselen waardoor men probeert een aanval te voorkomen door het matigen van 1 van de delen die het veroorzaakt in plaats van door te hebben wat de som is.

Daarnaast maakt dit het ook lastig om het uit te leggen. Ik heb daarom besloten om te beginnen met de oorsprong en zo door te werken naar wat Migraine daadwerkelijk is. Elk item heeft wel een nummer welke terugloopt. Als jij liever de omgekeerde volgorde wil, lees dan vanaf punt 1 en dan naar hoger.

5. Wat zijn afvalstoffen?
Afvalstoffen zijn stoffen die we via ons voedsel binnen krijgen, maar ook door stress, spanning, milieuvervuiling, elektro smog (tv, computer,gsm, enz.), medicatie, roken, alcohol enzovoorts onderdeel worden in ons lichaam.

4. Afvalstoffen komen op plekken waar je ze niet verwacht.
Wij eten en drinken veel dingen, en lang niet alles is 100% gezond. Ons lichaam kan niet alles omzetten tot voedingsstoffen en dat zorgt ervoor dat hetgeen wat het lichaam niet kan gebruiken omgezet wordt in afvalstoffen. Ook op andere wijze krijgen wij afvalstoffen binnen. Op zich geeft dit niet, want ons lichaam kan zelf deze afvalstoffen verwerken. Dit gaat via het ontlastingskanaal en via zweten.

Om het eten en drinken  om te zetten heeft ons lichaam veel rust nodig. Pakken wij voldoende rust, dan zal ons lichaam het meeste van de afvalstoffen via de ontlasting afvoeren.

Als er overigens meer afvalstoffen zijn dan het lichaam kan afvoeren (bijvoorbeeld omdat we een feestje hebben gehad en teveel gesnoept hebben) dan zal het lichaam niet in staat zijn om deze afvalstoffen volledig af te voeren, en gaat het de afvalstoffen tijdelijk opslaan. In eerste instantie wordt dit opgeslagen in ons bindweefsel omdat het hier het minst schadelijk is voor het lichaam. Ook zal het dit opslaan in de spieren en gewrichten. Naarmate de hoeveelheid ophoopt slipt het bindweefsel dicht en wordt het moeilijker voor de afvalstoffen om afgevoerd te worden. Ook worden onze spieren en gewrichten stijf wat uiteindelijk zelfs tot pijn (bijvoorbeeld in de rug) kan leiden.

De reden dat dit gebeurd, is dat ons lichaam op deze manier ons wil stimuleren om te sporten. Sporten betekend zweten, en zweten is een goede manier om afvalstoffen af te voeren en vet te verbranden.

Als je echter helemaal niet gaat sporten dan zullen je spieren steeds vaster gaan zitten totdat het lichaam de afvalstoffen heeft afgevoerd, want uiteindelijk als er geen afvalstoffen bijkomen en je voldoende rust, zal het lichaam de afvalstoffen wel afvoeren. De kans dat dit echter gebeurd is zo dusdanig klein dat sporten veel slimmer en makkelijker is. Onder sporten valt dus elke activiteit die ervoor zorgt dat je gaat zweten. Hoe langer je dan zweet, des te meer afvalstoffen je verbrandt. Veel lopen zal dus niet echt helpen.

Als kind krijgen wij veel afvalstoffen binnen en de meeste van ons hebben in onze latere jaren nog steeds afvalstoffen van toen in ons lichaam. Oke, het kan zijn dat dat het recente afvalstoffen zijn en niet die uit je kinderjaren. Het punt is, in onze kinderjaren hebben we veel te maken met afvalstoffen. Gelukkig spelen we de hele dag en slapen we veel met als gevolg dat we ook diezelfde afvalstoffen weer afbreken. Naarmate we echter ouder worden, komt er een punt waarin we ineens niet meer zo veel spelen en slapen, terwijl ons voedingspatroon ongewijzigd is gebleven of misschien zelfs is vermeerderd. Op dit punt (meestal rond of voor de pubertijd) bouwen we een achterstand op. We zijn daarmee ons hele leven bezig om de afvalstoffen te verbranden terwijl we nieuwe afvalstoffen aanmaken. Het is ook daarom dat mensen vanaf hun pubertijd vaak last beginnen te krijgen van migraine.

3. Stijfheid
Stijve spieren in je hele lichaam zorgen ervoor dat je niet ontspannen bent wat er weer voor zorgt dat je stijve spieren blijft houden. Het houd zichzelf in stand als het ware. Daarnaast is het zo dat onze lichaamsdelen met elkaar in contact staan. Zo kan het zijn dat als je kuiten stijf zijn, je bovenbenen ook stijf worden. Zijn je bovenbenen stijf, dan ontstaat er ook stijfheid in je onderrug. Heb je stijfheid in je onderrug, dan kan dit ook naar je middenrug doorslaan. Vanuit je middenrug naar je bovenrug en schouders, en vanuit je bovenrug en schouders weer naar je nek. Het grappige is dat als je inderdaad overal stijve spieren hebt, en je gaat je beenspieren rekken, je verlichting in je nek kan voelen als je het goed doet.

Als je dus stijve spieren hebt, zorg er dan voor dat je al je spieren bij langs gaat en ze allemaal probeert los te maken. Doe je dit geregeld, dan ben je goed bezig om een migraine aanval te voorkomen.

2. Het ontstaan van de migraine aanval
Migraine ontstaat doordat je nek en schouder spieren vast komen te zitten. Doordat dit gebeurd verminderd de bloedtoevoer naar je hersenen wat er uiteindelijk voor zorgt dat migraine ontstaat. Je voelt vaak dat je nek en schouders vast zitten. Er ontstaan vaak knooppunten die hard aanvoelen en vaak lukt het niet om ze weg te masseren.

Als je te lang met stijve spieren blijft rondlopen dan is een trigger genoeg om de aanval te starten. Een trigger is een samentrekking van de hersnenen wat door de blokkade niet goed hersteld. Omdat het een langzaam proces is dat de blokkade zelf vormt, is het vaak niet mogelijk om deze knelpunten weg te krijgen. Lukt dit echter wel, dan kunnen de hersenen zich herstellen en dan kun je de aanval op direct stoppen. Het kan dan zijn dat de aanval slechts heel licht nog voelbaar is.

1. Wat is Migraine?
Onze hersenen is eigenlijk een grote spiermassa, en Migraine is kramp in een deel van deze spiermassa.

Net zoals je ineens kramp in je benen kan hebben, kan dat in alle spieren. Zo heb je bijvoorbeeld vast weleens je tong hard naar achteren langs je gehemelte gedrukt en ineens schiet een enorm sterke pijn in je tong wat deze verkrampt en elke beweging flink pijn laat doen. Hoe sneller je stopt, des te lichter deze kramp aanval is.

Wanneer je kramp krijgt in je hersenen, dan slaat deze op tilt. Het begint met een bedrukt gevoel en denken gaat heel moeilijk. Het kan zijn dat je iets wil doen en je zit ernaar te kijken en je weet gewoon niet meer wat je wilde doen en hoe je het moest doen. Handelingen op de automatische piloot lukken wel, maar echt denken lukt niet.

Deze kramp zorgt ervoor dat diverse systemen op "hold" gezet worden om de kramp langzaam weer te laten vervloeien. Zo kan het zijn dat de signalen van je netvlies minder geintepreteert wat voor schitteringen zorgt. (Het hangt er vanaf welk deel van je hersenen geraakt worden of jij hier last van hebt.) Een vlak in je gezichtsveld veranderd en laat niet meer goed zien wat daar daadwerkelijk is. Door te bewegen met je ogen kun je je hersenen weer laten herstellen waardoor je als het ware "door" de schitteringen heen kan kijken, maar dingen waarvoor je je denk capaciteit nodig hebt werkt niet. Zo kun je niet lezen, want om te lezen moet je je focussen op de tekst, en elke poging om weg te kijken en de tekst te lezen kost te veel tijd en de schitteringen gaan dan weer eroverheen. Als de schitteringen niet veel zijn kun je de tekst eromheen wel lezen, maar automatisme zorgt ervoor dat je direct daarheen kijkt.

Afhankelijk van hoe zwaar de kramp is, zal of een klein deel steeds bezet zijn, dan wel zal dit groeien naarmate de aanval op gang is. Veel licht en geluid zorgen ervoor dat de hersenen niet tot rust komen, waardoor de kramp gevoed wordt en dus sterker is. Dit komt omdat de hersenen deze impulsen moeten verwerken. Om diezelfde reden is het dus erg goed om zo snel mogelijk uit het felle licht en omgeving met veel geluid te gaan. Een zonnebril werkt erg goed, maar in een donkere omgeving gaan slapen werkt uiteraard het beste.

Op gegeven moment zal de kramp minder worden en zullen de schitteringen weg vervagen. Een dof gevoel blijft achter en het voelt alsof je hersenen slapen. In weze klopt dit ook, want je hersenen hebben zichzelf vertraagd en beperkt tot essentiele processen. Veel doen zorgt ervoor dat de kramp meer wordt, en voelt heel vermoeiend aan. Je hersenen worden continu aangezwengeld en dan weer in rust gezet.

Zodra het ergste gedeelte van de kramp geweest is, en het lichaam genoeg capaciteit heeft om de migraine verder op te lossen, zullen de hersenen weer volledig gaan functioneren. Dit betekend, geen schitteringen, goed zicht, volledig denk vermogen. Daarbij komt de volgende fase van een Migraine aanval, de onmiskenbare hoofdpijn. Een zwaar bonkend gevoel aan de buitenkant van de hersnenen. Afhankelijk van hoe zwaar de migraine aanval is, kan het een lichte hoofdpijn zijn en een zware. Als het een heel zware aanval is, dan zullen er ook tintelingen te voelen zijn in de rest van het lichaam en de hoofdpijn kan ervoor zorgen dat je misselijk wordt en moet overgeven.

De hoofdpijn zal nog voelbaar zijn als de migraine aanval zelf al volledig weg is, maar deze zal wel minder en minder worden. Ook hier geldt, hoe meer rust, hoe sneller dit gaat.

Hoe voorkom ik een Migraine aanval voorgoed?
Alle punten hebben inzage om een migraine aanval te voorkomen, maar het meest effectieve is om te zorgen dat je afvalstoffen die je binnenkrijgt afvoert en de reserves die je nog hebt ook afvoert.

Belangrijk is om te weten, dat als je lichaam veel afvalstoffen heeft, het gedurende de dag daar veel last van heeft. Als afvalstoffen eenmaal omgezet zijn naar vet en spiermassa is het veel moeilijker om deze af te breken. Je zal daarom, als je veel afvalstoffen hebt opgebouwd, vermoeider zijn dan wanneer je dit niet hebt.

Je zal op meerdere manieren bezig moeten gaan om dit op te lossen.

1. Zorg ervoor dat je minder afvalstoffen binnenkrijgt, dan hoef je ook minder te verbranden.
2. Zorg ervoor dat je de resterende afvalstoffen verbrand of anderszijds afvoert.

Het kan handig zijn om met 2 te beginnen en zodra je de routine hebt, dan 1 aan te passen.

Er zijn ook middelen om te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Dit bericht is echter niet bedoeld om de verkoop daarvan te stimuleren dus ik zal geen links plaatsen. Heb je toch interesse google dan eens naar "afvalstoffen afvoeren" en "ontgiften"
Gelogd
Bedenk niet wat je morgen kan gaan doen, maar doe het gewoon!

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden.

Twijfel is niet meer van deze tijd. Twijfel betekent gewoon nee!
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.066 seconden met 23 queries.